Onderhoudstips voor je badkamer

Badkamer

Badkamerkasten

Badkamerkasten vergen een vergelijkbaar onderhoud als andere maatkasten, zoals een keuken. Je leest er alles over op de onderhoudspagina van kastendeuren en kasten.

Een schone spiegel

Glas is van nature een bijzonder duurzaam en sterk product. Ook is het eenvoudig te onderhouden. Onderstaande werkwijze zorgt ervoor dat je spiegel in de loop der jaren zijn glans en helderheid behoudt.

 

Elke spiegel is beperkt beschermd tegen water en reinigingsmiddelen. Daarom mag je een spiegel enkel schoonmaken met een doek en specifieke producten voor spiegels, die dus expliciet geschikt zijn voor spiegelglas. Schurende en bijtende schoonmaakmiddelen kunnen de spiegel beschadigen. Gebruik in geen geval schoonmaakproducten op basis van ammoniak of andere bijtende stoffen, zoals anti-kalkproducten.

 

Vocht en schoonmaakresten kunnen via de zijkanten de verzilveringslaag aantasten. Gebruik daarom een minimum aan water bij het schoonmaken. We raden je aan om de spiegel met een speciale spiegelreiniger te bestuiven, om dit vervolgens met een schone inwasser over de spiegel te verdelen en hiermee vlekken en vuil weg te poetsen. Het is belangrijk dat je de spiegel direct na de reiniging afdroogt met een schone en droge doek, met extra aandacht voor het drogen van de randen. Zo voorkom je strepen en corrosie.