Binnenkijken bij Nicole en Koen

Binnenkijken bij Nicole en Koen

25/05/2023

“Fantastisch, zo voelen we ons. Dit is thuis!”

“Een fenomenaal verschil! Zeker als je weet wat het was, en als je ziet wat we ervan gemaakt hebben”, vertelt Koen,

na de make-over van hun gezinswoning door het team van Horemans Keuken- en Meubelatelier.

“Vroeger was het ook best OK, maar we hadden bijvoorbeeld nog de meubels van toen we er pas introkken.  

Onze dochters zijn intussen 16 en 18, en de kindertijd en de drukte errond is voorbij.

Dat betekent meer ademruimte in ons leven, op alle gebieden.

En de aanpassingen die we aan ons huis deden, zijn daar een verlengde van.

Ons huis 2.0, als het ware.”

Complete make-over

Na twintig jaar wilden de bewoners van deze lichtrijke woning in de groene Kempen eens wat anders met hun keuken. Dus trokken ze opnieuw naar Horemans Keuken- en Meubelatelier, waar ze destijds hun keuken lieten maken. “Een keuken van Horemans, dat zit bij ons in de familie. Mijn ouders lieten in mijn geboortejaar, 1972, ook een keuken van Horemans installeren”, vertelt Koen. “Ze staat er nog altijd. Ook de onze was nog in prima staat, maar we hadden enkele ideeën om ze aan te passen.”

Toen Koen en zijn vrouw Nicole na al die jaren terug in Geel-Larum kwamen, ontdekten ze de uitgebreide meubel- en interieurcollectie. Ze beseften dat Horemans doorheen de jaren uitgegroeid is tot de ideale partner voor een complete restyling van hun huis.

 

“We zeiden tegen elkaar: als we dan toch een en ander uitbreiden en aanpassen, dan kunnen we ineens de renovaties opentrekken naar het bureau en de living.” Samen met het team bogen ze zich over de mogelijkheden, en stap voor stap kwamen de plannen tot stand. “Voor de keuken en het bureau zaten we samen met Annelies. Omdat Nicole zelfstandige is, wilden we een zo praktisch mogelijk bureau, waarin je graag werkt. Zelf wisten we niet goed wat ermee te doen. Maar Annelies heeft dat heel mooi en creatief opgelost. Het straalt eenvoud uit, maar het klopt helemaal.”

Interieuradvies aan huis

Om het interieur volledig te stylen naar de wensen van Koen en Nicole, ging interieurstyliste Kato aan de slag. “Zij hielp ons niet alleen de meubels kiezen, maar ook de tapijten, gordijnen en kleuren. Mijn vrouw had op Pinterest al veel inspiratie bij elkaar geharkt, en wist goed aan te geven welke sfeer we wilden creëren. Die beelden waren de leidraad tijdens de gesprekken met Kato. Vanuit die basis is ze vertrokken.”

 

Na de input van de bewoners kreeg Kato als het ware carte blanche. “We hebben alles leeggemaakt en gezegd: doe maar. Enkel de open haard is gebleven. Het vertrouwen was dan ook zeer groot. Kato barst van de goede ideeën, en staat ook open voor onze wensen. Ze kan met weinig input heel mooie dingen doen. Soms waren het gedurfde keuzes. Dan keken Nicole en ik naar elkaar en zeiden: zouden we dat wel doen? Maar als je het dan in het grote geheel bekijkt, was het telkens opnieuw spot-on.”

 

Een grote meerwaarde was dat Kato bij hen aan huis kwam. “Zo kon ze de lichtinval en de ruimtes bekijken, en werd de band tussen binnen en buiten in ons huis duidelijk. Daar hield Kato rekening mee als ze accenten en accessoires ging aanbrengen.”

Kamers met karakter

In het interieur zijn ook twee beeldjes van kunstenaar Koen Lybaert opgenomen. Een schot in de roos. “Kato had dit voorgesteld en mijn vrouw en ik waren er direct voor te vinden.  Het zijn heel mooie blikvangers. Een vaas of een standaard beeldje kan je overal vinden. Maar een kunstwerk brengt iets extra’s bij. Je kan ernaar blijven kijken, en elke week zie je er wel iets anders in. Het spreekt aan om even stil te staan.”

 

“Ik kan er niets uit pikken wat ik het mooiste vind”, zegt Koen. “Elke ruimte heeft een ander karakter gekregen. Het eindresultaat is echt heel fris. We zijn er heel erg blij mee. We hadden eerlijk gezegd nooit gedacht dat we van deze ruimtes zoiets warms, zo passend konden maken. Nu hebben we een huis waar je elke dag binnenkomt en zegt: awel, hier voel ik me nu op mijn gemak. Dit is thuis.”

Wil je weten wat persoonlijk interieuradvies
voor jou kan betekenen?

Maak vandaag nog een afspraak.