Onderhoud van kerrock solid surface

Onderhoud van je werkblad

Kerrock vraagt geen speciale zorgen in het dagelijks onderhoud omdat vloeistoffen bijna niet doordringen in het materiaal. Toch verwijder je vlekken best meteen, om later extra werk te besparen. Net als je keukenkastjes maak je je werkblad het beste schoon met een vochtige microvezeldoek en zachte schoonmaakmiddelen. Droog altijd na. Maak altijd draaibewegingen als je poetst.

Net als alle andere werkbladen heeft kerrock enkele basisregels die je dient te respecteren

  1. In principe mag je hete kookpotten op het blad zetten, maar we raden toch aan om altijd een zachte onderlegger te gebruiken om krasje te vermijden.
  2. Giet geen kokend water in een spoelbak in kerrock, zonder de kraan met koud water open te zetten.
  3. Gebruik altijd een snijplank om krassen te voorkomen. Op een donker werkblad zie je krasjes en stofjes harder dan op een licht blad.
  4. Ga nooit op het aanrecht staan, bijvoorbeeld om ramen te poetsen.
  5. Laat de vaatwasser afkoelen alvorens je de deur opent. Stoom kan een thermo-shock veroorzaken, met scheuren tot gevolg.
  6. Een inslag kan ook schade veroorzaken. Er kan een stukje steen uit de afgewerkte rand springen. Wees dus extra voorzichtig met harde voorwerpen.
  7. Zet glazen met een natte bodem onmiddellijk in de spoelbak of vaatwasser.
  8. Laat water niet drogen op het aanrecht. De achterblijvende kalk kan zich afzetten op de polijstlaag en is moeilijk te verwijderen.
  9. Groenten, fruit of producten die zuren bevatten, zoals citroenen en tomaten, mogen niet op het aanrecht blijven liggen. Zuren kunnen het blad aantasten en blijvend verkleuren of verruwen.

hardnekkige vlekken op kerrock

Koffie- of theevlekken, fruit- of groentensappen, rode wijn, inkt of kleurstoffen? Veeg de vlek zo snel mogelijk af met een zachte doek en spoel na met warm water.

Voor matte kerrock mag je een schuursponsje gebruiken, samen met een verdund bleekmiddel (3:1) of een witte vloeibare schuurcrème (type CIF) die geschikt is voor inox.

 

Kalkvlekken kan je verwijderen met een antikalkproduct of met azijn. Laat dit enkele minuten inwerken en veeg het oppervlak met cirkelvormige bewegingen schoon met een zachte microfiber doek. Spoel uitgebreid na en wrijf het werkblad weer droog.

 

Krasjes?

Stoor je je aan krasjes op je werkblad? Dan neem je best even contact op met ons

Chemische middelen

Als je een chemisch goedje morst op je Kerrock-werkblad – zoals ovenreiniger, tinner, nagellakremover of ontstoppingsmiddel – spoel je je blad met zeepsop zodat het geen schade kan veroorzaken. Als chemische middelen lang op je aanrecht blijven liggen, kunnen ze inwerken en schade veroorzaken.

Nagellak op je aanrecht verwijder je met een remover zonder aceton. Daarna spoel je het na met water.