Vijf verrassende tips voor een zalige badkamer

06/06/2023

Ontwerpster Yelle kiest voor sfeer en zachtheid

Prachtig maatwerk dat het ritme volgt van je dag: dat is onmisbaar in je badkamer. Tijdens de haastige ochtendrush zorgen georganiseerde kasten voor een extra zetje om op tijd te komen. En na een drukke dag is de badkamer het geliefde plekje voor een zalig relaxmomentje zonder stress.

Yelle

“Net als bij elk ander maatwerk
vertrekken we ook voor het ontwerp
van je badkamerkasten vanuit jouw wensen en budget.”

Als de keuken het hart is van je huis - waar je ouders een kop koffie drinken of je kinderen met hun vrienden komen binnenlopen - dan is je badkamer een persoonlijk plekje, een veilige haven. “Het loont zeker de moeite om goed na te denken welke sfeer je hier wil creëren”, zegt Yelle Vranken, interieurontwerpster bij Horemans Keuken- en Meubelatelier. “In de showroom tonen we in enkele opstellingen wat passend maatwerk voor je badkamer kan doen. Natuurlijk zoeken we altijd naar het meest optimale ontwerp voor jouw ruimte. Net als bij elk ander maatwerk vertrekken we ook voor het ontwerp van je badkamerkasten vanuit jouw wensen en budget.”

In onze showroom

Recent zijn er twee nieuwe badkamers gerealiseerd in de toonzaal. “Hier tonen we enkele mogelijkheden in een hedendaagse stijl: zachte kleuren, nieuwe materialen, een speelse touch. Dankzij de gekozen materialen zijn de badkamermeubels voor velen ook verrassend qua prijs. In de goede zin dan”, lacht Yelle.

 

De ene badkamer bestaat uit een hangend meubel met wastafeltablet in kunstmarmer. “Dit materiaal heeft een mooi naadloos effect, maar is minder prijzig dan Kerrock. Het valt ook in de smaak omdat het supermakkelijk schoon te maken is. Rond het tablet bouwden we een meubel met mortex-look, die het tablet als het ware omkadert.”

De tweede nieuwe toonzaalbadkamer valt op door de luxueuze hotel-touch. “Centraal hierin staat de prachtige handgemaakte lavabo van de Kempische keramiste Lies Bulteel. Het maatwerk in notenlaar en het bronzen kraantje vullen het geheel perfect aan. Door de aanvullende elementen bewust sober te houden, krijgt de mooie lavabo de aandacht die het verdient.”

Het ideale ontwerp

“Bouwen of verbouwen? Kom bij de planningsfase al langs. Dan kan je de technieken aanpassen aan je badkamerontwerp, en niet omgekeerd.”

Een badkamerkast ontwerpen is veel technischer dan bijvoorbeeld een dressing of bureauruimte. “Je moet rekening houden met de aansluitingen van sanitaire toestellen, met de aan- en afvoer van water, enzovoort. Zeker als je enkel je badkamermeubel vervangt, is dit heel belangrijk.”

 

“Voor veel mensen hoeft de badkamer niet té opvallend te zijn: een hoge kast, vier lades en twee waskommen bijvoorbeeld. Toch kan samen brainstormen en out-of-the-box denken een heel verfrissend resultaat geven”, zegt Yelle.

Yelle deelt graag deze vijf tips

voor een badkamer die net dat tikkeltje anders is.

 1. Goed gepland is half gewonnen

  “Ga je bouwen of verbouwen? Wel, dan kan ik enkel aanraden om van bij de planningsfase van je werf al langs te komen. We zoeken samen naar de best mogelijke indeling. Je loodgieter kan zich hierop baseren voor de sanitaire toestellen. Zo pas je de technieken aan het ontwerp, en niet omgekeerd. Want bijvoorbeeld een muurkraan kan je achteraf niet installeren zonder groot breekwerk.”

 2. Eén lavabo, of toch twee?

  “Hoe vaak sta je je effectief naast elkaar te wassen? Door voor één lavabo te kiezen, houd je ruimte over voor al die andere badkamerhandelingen, zoals maquilleren of je haar goed leggen.”

 3. Hoger, lager?

  “Veel kasten, plafondhoog: dat is natuurlijk praktisch. Maar als de ruimte het toelaat, kan je er ook voor kiezen om enkel lage kasten te plaatsen. Dat maakt je badkamer minder vol en gezelliger. Ideaal voor een rustig en ontspannen badmomentje. Bovendien heb je meer werkblad of ruimte voor mooie decoratieve elementen.”

 4. Spot-on of even dimmen?

  “De juiste verlichting bepaalt grotendeels de sfeer in de badkamer. Met een goede combinatie van led- en sfeerverlichting kan je wonderen doen. Kies voor sterk licht aan de spiegel. Met zacht, dimbaar licht achter een kast of de spiegel maak je het ’s avonds gezellig. Door het licht naar boven te richten geef je de ruimte een aangename gloed. Of kies ervoor om een leuk wandplankje in de spotlights te zetten.”

 5. Persoonlijk decoreren

   “Je badkamer verdient gerust wat extra aankleding. Zo begin en eindig je de dag in het juiste decor. Kies voor een bankje in de badkamer met een mooie handdoek erover, of een open kastje met je favoriete producten. Of laat je spiegel schitteren door te kiezen voor een tof rond of ovaal model.”

  En, wat kies jij voor je badkamermeubel? Jouw smaak is altijd het vertrekpunt voor elke schets van ons ontwerpteam.

   

  Een badkamermeubel, dressing, keuken, haardmeubel, bureauruimte of gewoon een grote praktisch maatkast in de gang: Horemans Keuken- en Meubelatelier is tal jarenlang een ervaren en vernieuwende partner in het ontwerp, realisatie en plaatsing van kasten op maat.

  Ontdek het perfect passende maatwerk
  dat de vakmensen van Horemans Keuken- en Meubelatelier
  realiseerden bij onze klanten.