Muuto: een ode aan de verandering

14/10/2021

Muuto, dat is puur Deens design met zachte kleuren, verrassende vormen en een grote zin voor esthetiek. Een stuk van Muuto herken je in een oogopslag door de combinatie van vorm, kleur en functionaliteit. De naam komt uit het Fins, en staat voor ‘verandering’ of ‘nieuw perspectief’.

 

Muuto werkt samen met topontwerpers, en kijkt met een vernieuwende blik naar Scandinavisch design. Het merk ontstond in 2006, en heeft sindsdien een fraaie collectie op de markt gebracht met enkele gekende designstukken. 

Bij Horemans hebben we zowel zetels, stoelen als accessoires van Muuto in onze ruime toonzaal, waar je alles rustig kan uitproberen.

Muuto Outline-sofa

De Muuto Outline-sofa combineert eenvoud en functionaliteit in een moderne bank. De Outline is zowel elegant als tijdloos, en kan door de architecturale vormen je interieur een moderne twist geven. De lichtjes gebogen armleuningen zorgen voor een zachte lijn bovenop het strakke design. Binnen de serie zijn talrijke combinaties mogelijk, van 2- tot 3-zit, daybed, fauteuils en een hoekopstelling. En de uitvoeringen? Die zijn talloos, dankzij meerdere stof- en ledersoorten en bijna elke denkbare kleurtint. Deze sofa kan niet anders dan passen in jouw droomhuis.

Muuto Fiber-stoel

De Muuto Fiber-stoel oogt zacht en vriendelijk, en dat komt door de kenmerkende pure lijnen van Muuto-design. Hij oogt niet alleen leuk, maar hij is ook de beste bondgenoot voor een lekker lang ontbijt of een gezellig etentje met vrienden. Het aantal uitvoeringen is quasi ontelbaar. Of je nu kiest voor een uitvoering met of zonder armleuning, voor een houten of metalen onderstel, voor sledeonderstel of wieltjes, met de Fiber van Muuto zit je altijd goed! Onze toonzaalmedewerkers leiden je graag rond doorheen het uitgebreide assortiment.

Muuto Fiber

Muuto Fiber heeft ook een kruk om aan je keukeneiland te plaatsen. Met of zonder rugleuning, met robuust houten onderstel of in fijn metaal: net als bij de andere collectiestukken van Muuto, zijn er ook hier allerlei mogelijke combinaties. Het design van de kruk is heel toegankelijk, en zorgt in elk type keuken voor een stijlvolle toegevoegde waarde.

Muuto Rest

De Muuto Rest nodigt je uit om neer te ploffen en te genieten van een lange avond op de bank. De Rest toont aan dat modern design ook gezellig, uitnodigend en warm kan zijn. De robuuste kussens en de slanke pootjes zorgen ervoor dat deze bank zich in elk interieur op zijn gemak voelt.

Muuto Dots

Muuto Dots zijn de welbekende kapstokjes van Muuto, in de vorm van grote en kleine bollen. Met deze toffe accessoires voeg je een snuif speelsheid toe aan je inkomhal, je bureau of je slaapkamer. In één tint, of een speels effect door mix-and-match? Aan jou de keuze!

Muuto Oslo-serie

De Muuto Oslo-serie bestaat uit een 2- en 3-zitsbank, een fauteuil, een bank en een poef. De uitgebreide collectie is geïnspireerd door geometrische vormen, die zachtheid en strakke lijnen feilloos schijnen te verenigen. De afgeronde zitelementen zullen jarenlang een echte aanvulling zijn in elk interieur.