Het verhaal van de cactus van Jos en Dimpna

24/10/2022

Al meer dan een halve eeuw is Horemans gekend in de Kempen om zijn kwalitatieve keukens en ander maatwerk. Dat ze bijna een leven lang meegaan? Dat blijkt regelmatig in de toonzaal. Zo kwamen vorig jaar Jos en Dimpna uit Geel binnen. Het was precies veertig jaar geleden dat ze de eerste keer langskwamen.

“In 1982 hebben we onze keuken gekocht”, vertelt Dimpna.

“De keuken was nog goed, maar we hebben een lek in de muur gehad. Omdat we toch moesten breken en renoveren, hebben we ineens een nieuwe keuken geplaatst. Mét afwasmachine deze keer.”

Drie soorten materiaal, een grote keuze aan afwerking en nieuwe toestellen: vandaag vraagt een keuken samenstellen een berg aan keuzes en afwegingen. Dat is wel veranderd in veertig jaar tijd.

“Toen was dat nog bij Willy Horemans. De keuken zoals ze hier staat, stond zo klaar in de toonzaal. Ik zag dat graag. Dus zo hebben we ze besteld.”

“Wat ik ook graag zag, was een kleine cactus die toentertijd in de toonzaal bij Horemans stond. Ik zei dat tegen Willy. En toen hij enkele dagen later kwam opmeten, had hij die cactus bij, als cadeautje. Ik had het nochtans niet afgeluisd. Maar ik vond het wel een mooi gebaar.” Een joekel van een cactus siert vandaag nog altijd de vensterbank van de gezellige keuken bij Jos en Dimpke. “Da’s een scheut van mijn cadeau van toen.” Hij wordt er dagelijks vertroeteld en gekoesterd.