Binnenkijken bij Julie en Dennis

02/11/2023

Strak-landelijk totaalinterieur: “Het was er boenk op”

In een rustige straat in Olen, op een boogscheut van de dorpskern, ligt de mooie landelijke woning van Julie en Dennis. Het jonge koppel wilde een strak, opgeruimd en functioneel totaalinterieur, en klopte hiervoor aan bij Horemans Keuken- en Meubelatelier. Dat ze ook durf en persoonlijkheid in hun huis wilden leggen, was helemaal een kolfje naar de hand van het interieurteam.

“Mijn schoonbroer Giel werkt bij Horemans”, begint Dennis, “dus we kennen het bedrijf goed. Het ligt op een boogscheut van ons huis. We hadden sowieso al veel goede dingen gehoord via familieleden. We hebben ook met andere interieurbedrijven vergeleken, maar de persoonlijke aanpak en service bij Horemans gaven de doorslag. En de creatieve en praktische ideeën natuurlijk.”

Window seat

De keuken heeft een prominente plek in de woning. Het bijzonder ruime kookeiland baadt in het licht dankzij de flankerende raampartijen. De kastenwand bedekt de volledige zijmuur en biedt plaats aan een gezellige window seat. “Het eerste voorstel voor de keuken viel direct in de smaak. Het viel op dat er goed geluisterd werd naar wat we wilden: niet te braaf en sec, maar met een twist. Dat zie je in de kleine uitsprong in de kastenwand bijvoorbeeld. Ook de zijdelingse kast waarachter we het koffieapparaat en kookboeken kunnen verstoppen, zorgt voor een rustige en opgeruimde keuken. We wilden een vrij strakke keuken, maar de landelijke touch van de wand vinden we heel fijn.” De Quooker-kraan, de zwarte zellige-wand en de spoelbak in gun metal passen prachtig in het geheel.

Moodboard op maat

Nadat het maatwerk uitgetekend was, planden Julie en Dennis een afspraak met Kato, onze kleurrijke interieurontwerpster, voor het totaalplaatje van de woning. “Een heel joviale dame. Bij het eerste gesprek voelde ze aan dat we iets aandurfden. Bij onze tweede afspraak toonde ze enkele gewaagde voorstellen. Wel, het was er boenk op.”


Kato stelde een moodboard samen met warme kleuren zoals petroleumblauw en zacht oranje. “Ze zei het nog heel voorzichtig: ik weet niet of jullie ervoor open staan, maar ik heb een zwarte muur getekend. Even hebben we getwijfeld, maar we zeiden al snel: we gaan dat gewoon doen.”

 

De zwarte muur in kalkverf heeft een natuurlijk patine, waardoor het vlak een warme sfeer uitstraalt. De kleur gaat bovendien perfect samen met de ingewerkte, op maat gemaakte schuifdeuren aan het bureau.

Het moodboard kregen Julie en Dennis voorgesteld, met de verschillende stalen van stoffen, materialen en kleuren. Zo konden Julie en Dennis zich een totaalbeeld vormen van de combinaties. “Zo heeft Kato het geheel proberen voor te stellen. Dan is er nog altijd een beetje verbeelding nodig, en vertrouwen. En dat hadden we helemaal.”

 

Want dan is de dag aangebroken en komt het plaatsingsteam het volledige huis inrichten. “De plaatsing is heel vlot en proper verlopen.  Ook een kleine naservice was snel ingepland, toen er nog een kabel aangesloten moest worden. Daar waren we ook heel content van.” En de meubelen dan? “Dat was plezant. De meubels waren nog even gestockeerd gebleven. We waren al wel eens gaan piepen in de dozen, maar dat zegt niet zo veel. En dan kan je beginnen met alles te un-boxen. Het geheel is echt wel af.”

Op maat gemaakte tafel

Het bureau is een blikvanger in het huis. Als boekhouder werkt Dennis regelmatig van thuis uit. Samen met het kookeiland is dit zijn lievelingsplekje in huis. Met de schuifdeuren die achter de kasten schuiven, kan je makkelijk een rustige plek creëren. Een poef in het bureau zorgt voor zachtheid en een leuk kleuraccent. “De kleur van de muren en het plafond vinden we heel mooi. De tafel is op maat gemaakt in het atelier van Horemans, want de specifieke vorm was in deze afmeting niet te krijgen bij de meubelfabrikant.”

Geen keuzestress

De persoonlijke interieurstyling vonden Julie en Dennis echt wel een aanrader. “We hebben zowat alles gevolgd wat Kato voorstelde, omdat het klopte. Als je het zelf zou moeten kiezen, dan namen we waarschijnlijk gewoon wit of andere veilige kleuren. Keuzestress was ook niet nodig. Met een professional aan je zijde, waar je op kan vertrouwen, hadden we een extra bevestiging om ervoor te gaan. Het resultaat zie je natuurlijk.”

Onze interieurdesigner Kato over dit project

“Julie en Dennis, dat is een keitof koppel. Bij hen voelde ik snel aan: hier mag ik wel iets. Het moet niet te braaf, niet te beige of te wit zijn. Het optisch bedrog in het bureau bijvoorbeeld vond ik echt passen. Door de muren én het plafond voor 2/3 petroleumblauw en voor 1/3 wit te schilderen, deel ik als het ware de kamer op. Het kamerbrede tapijt versterkt dit gevoel. Een tafel op maat maken we regelmatig in het atelier van Horemans. Het leuke is: dit is zowel onderhouds- als prijsvriendelijk. Het blad is in een soort kunststof, zoals een keukenblad. Het is zeker de moeite waard om dit te overwegen. We hebben het interieur ontworpen voor een koppel dat samen nog veel plannen heeft, waardoor het huis tegen een stootje moet kunnen. Dat is anders dan voor een ouder gezin. We hebben heel veel uit hun budget kunnen halen door slimme keuzes te maken. Het is echt een prachtig totaalplaatje geworden.”