Vacature

Administratief medewerker mét planningskills

Hier lig je in de bovenste schuif

Woondromen bouwen: dat doen we al sinds 1967 in het keuken- en meubelatelier van Horemans. Met een passie voor precisie en een neus voor perfectie willen we voor onze klanten een thuis bouwen waarin het goed leven is. Zij staan centraal in alles wat we doen. Maar onze medewerkers die creëren, plannen en plaatsen, dat zijn onze ware helden.

 

Bij Horemans kan je thuiskomen in een warme, familiale sfeer, waar we elkaar helpen, ondersteunen en motiveren om de beste versie van jezelf te worden. Zo kan iedereen na elke werkdag met een hoofd vol voldoening en een hart vol warmte naar huis gaan.

 

Wil je ook deel uitmaken van onze familie Horemans?

Het 30-koppige team van Horemans Keuken- en Meubelatelier in Geel werkt elke dag aan de woondromen van klanten. Met een dosis precisie, passie en vakkennis gaan onze klantenadviseurs in de showroom op zoek naar het meest passende ontwerp. Die dromen worden tot leven gebracht door een gedreven team. Elke schakel is onmisbaar, en om de machine extra te oliën, zoeken we misschien wel jou.

Administratief medewerker mét planningskills

Als punctuele administratief medewerker sta je het verkoopsteam en de boekhouding bij, en zorg je voor een vlotte doorstroom van documenten, orders en leverbonnen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de planning van leveringen bij onze klanten.

Met je vriendelijke uitstraling ben je een zonnetje aan de telefoon of aan het onthaal. Onze klanten krijgen een hartelijke verwelkoming, en jij kan hen verderhelpen bij uiteenlopende vragen.

Onze medewerkers en directieleden krijgen van jou de broodnodige ondersteuning, zodat de processen binnen onze kmo vlotter verlopen. Kortom, een job met zin voor initiatief waardoor je een belangrijk plekje krijgt in ons interieurbedrijf met sterk familiaal karakter.

Administratief medewerker mét planningskills

Werk elke dag mee aan woondromen

Om dit waar te kunnen maken, beschik je over een bachelordiploma in een administratieve richting, of heb je al ervaring in planning. Je denkt in termen van oplossingen en werkt punctueel. Dagen met stress schrikken je niet af, en als multitasker houd je ook overzicht wanneer je met enkele taken tegelijk bezig bent. Je kan de hoofd- van de bijzaken onderscheiden, en kan prioriteiten stellen. Je voelt je verantwoordelijk voor je werk, en kan terugbuigen op voldoende zelfstandigheid om je taken uit te voeren.

Ben jij Horemans-proof?

Dan werk je graag in een team waarin verantwoordelijkheid en familiale sfeer hand in hand gaan. In onze groeiende organisatie is er plaats voor persoonlijke ambities en kan je genieten van groeikansen. We houden van precisie, kwaliteit en maatwerk, maar ook voor een warm en persoonlijk contact met elke medewerker. Een vlotte babbel, een dosis flexibiliteit en vooral veel passie voor interieur zit in het DNA van elke medewerker. Zowel voltijdse als deeltijdse betrekkingen zijn bij ons bespreekbaar. Door zaterdagwerk heb je een extra vrije dag door de week.

Interesse?