Terugblik op een werkelijk magische editie

Terugblik op een werkelijk magische editie

24/11/2023

Dit waren de Magische Winterdagen 2023

Wat een fantastisch vierdaags feest! Van 16 tot en met 19 november ’23 was de imposante showroom van Horemans Keuken- en Meubelatelier in Geel het decor van een feestelijk event voor jong en oud.

De Magische Winterdagen bij Horemans staan al enkele jaren garant voor sfeervol cadeaushoppen, lekkere drankjes en hapjes, en inspirerende workshops. Voor de editie van 2023 haalde het interieurteam de mooiste accessoires boven en creëerde het zinnenstrelende combinaties in de showroom. De kers op de taart was de indoor kerstmarkt, waarbij vier dagen lang lokale handelaars, creatieve handwerkers en kunstenaars een verrassende stand plaatsten in onze showroom.

Magische Winterdagen

Familiewaarden

“Supergezellig, dat moest het voor iedereen zijn”, zegt Annelies Horemans, medezaakvoerder van Horemans Keuken- en Meubelatelier. “We timmerden maanden aan het programma van onze Magische Winterdagen. Elk jaar worden onze ideeën groter, en soms moeten we ons een beetje intomen. Maar dit jaar was ik toch heel fier op de activiteiten en de setting die het hele team had uitgewerkt, met workshops voor jong en oud, hapjes en drankjes, een photo booth en live muziek.”


De Magische Winterdagen gaan over gezelligheid, samenzijn en genieten. “Het gaat inderdaad over veel meer dan alleen keukens, meubelen en interieur. Het is deze gezelligheid die we in de huizen van onze klanten willen brengen. En ook de warmte die we in onze relatie met klanten én met onze medewerkers willen uitstralen. De Magische Winterdagen zijn gewoon één groot feest rond de familiewaarden die we zelf zo belangrijk vinden.”

De Magische Winterdagen in enkele cijfers

1.700

bezoekers

136 flessen cava

véél liters chocomelk,
‘chocomans’ en gluhwein

500

goodiebags

57 kg

wafeldeeg

33 kg

spek

50 kinderen

die een voederhuisje knutselden

50 gasten

voor de wijndegustatie

77 deelnemers

aan workshops en atelierrondleiding

Magische Winterdagen

Lokale handelaars

Voor het derde jaar op rij kwamen er lokale handwerkers, handelaars en kunstenaars met hun mooiste spullen naar Geel-Larum. “Sommigen zijn er al van het eerste uur bij, zoals de keramisten Astrid De Deyne van NTRjor en Lies Bulteel. Dat is natuurlijk altijd een heel fijn weerzien. Voor Jan Geelen van De Tafel van Zes is het intussen een traditie om hier  wijntastings te organiseren. Ook STRUCTR, HAvR, Zoetatelier Van de Vorst en La Sorella zagen we weer terug. Kunstenaar Koen Lybaert bracht ook heel wat nieuw werk mee. Sinds vorig jaar exposeert hij trouwens vast enkele werken in onze toonzaal.”

 

De indoor kerstmarkt groeit jaar na jaar, en trok ook dit jaar heel wat nieuwe handelaars en handwerkers aan. “Iedereen die ik vroeg, reageerde heel enthousiast”, zegt Annelies. “Zo verwelkomden we dit jaar voor het eerst Bellini Good Mood Store, damesboetiek Caramel, Bodyconcept en huis Moderna uit Geel op de kerstmarkt. De Kalmthoutse zussen van Clovergin waren er ook, net als Odilon Conceptstore, Selected by Lot, juwelen Perlettes, ClayZie Keramiekstudio en Lydia Horemans Fotografie.”

 

Het Geelse streekbier Zeunt haalde zijn wagen van stal om de lekkere op-en-top Geelse bieren – zoals de Zeunt en de Vliet – te laten proeven aan bezoekers.

Magische Winterdagen

Goed doel

Ook Vzw De Waaiburg uit Geel plaatste donderdag een stand op onze kerstmarkt. Deze organisatie voor Bijzondere Jeugdzorg wil een multifunctionele woonunit plaatsen op haar terrein, om kinderen en hun gezinnen in kwetsbare situaties in de toekomst nog beter te ondersteunen.

Magische Winterdagen

Jong talent

Op de vide van de eerste verdieping plaatste Music Vanderheyden een stemmige vleugelpiano voor zanger-pianist Bernard Vanuffelen. Hij speelde vier dagen lang live in deze prachtige setting. De jonge artiest uit Lichtaart studeert aan de Jazz Pop-Studio in Antwerpen, en wilde zijn talent tonen in de Kempen. “Niet normaal”, zegt Annelies Horemans, “onze monden vielen werkelijk open toen hij begon te spelen. Dit is een muziektalent waar we zeker nog van zullen horen.”

 

Horemans Keuken- en Meubelatelier heeft een traditie als het gaat om jong Kempens talent. “Dat klopt”, lacht Annelies. “Toen onze papa 60 jaar werd, vierde hij dit met een groot feest voor familie en vrienden. Hij had enkele artiesten uitgenodigd, waaronder de toen nog vrij onbekende Natalia, die later aan de top van de Vlaamse muziekscene zou staan.”

Magische Winterdagen

Blij met warme reacties

De reacties van de bezoekers van de Magische Winterdagen zijn hartverwarmend. “Dat doet zo veel deugd. We wilden tijdens deze vierdaagse zo veel mogelijk mensen bereiken om te komen genieten van de mooie dingen van het leven: samenzijn, lekkere hapjes en drankjes, mooie muziek, hand- en kunstwerken, sfeervolle decoratie. Dat is toch magisch, dat we in een maatschappij van online aanwezigheid en van snel-snel leven, zo veel mensen op de been konden brengen om samen te genieten van de warmte van onze showroom.”

En volgend jaar?

“Dan doen we dit sowieso opnieuw!”, zegt Annelies stellig.

“Dus noteer alvast in je agenda: 14 tot en met 17 november 2024.

Want dan zijn het opnieuw Magische Winterdagen bij Horemans in Geel-Larum.”