Joke, woondromenbouwer bij Horemans Keuken- en Meubelatelier

Joke, woondromenbouwer bij Horemans Keuken- en Meubelatelier

03/02/2023

Sinds oktober 2021 is Joke een vast en zeer gewaardeerd teamlid bij Horemans. Als interieurarchitecte zet ze schetsen van het verkoopteam om in concrete plannen en 3D-tekeningen. Ze houdt hierbij het vooropgestelde budget in het oog, zodat een droomontwerp altijd binnen handbereik van de klant blijft.

“Terug naar 2021. Ik voelde al even dat ik iets anders wilde gaan doen. Dichter bij de deur werken bijvoorbeeld, met een goede balans tussen werk en mijn gezin. Met mijn diploma als interieurarchitecte hoopte ik op een fijne en innovatieve omgeving.”

“Als Geelse kende ik het bedrijf Horemans natuurlijk wel. Mijn ouders hebben er onder andere hun stoelen gekocht. Maar ik was nog niet in de nieuwe showroom geweest. Ja, dat gebouw! Bij de eerste kennismaking sprak dat me direct aan. Na het eerste gesprek met Annelies en Bert voelde ik dat er aandacht was voor het persoonlijke, voor een goede balans tussen werk en privé, en dat ik terecht zou komen in een aangename werkomgeving.

Het grootste voordeel van deze job? Da’s zonder enige twijfel het team. De sfeer is hier heel familiaal en collegiaal. Ik was direct een deel van hen. Iedereen is heel open en begaan. We helpen elkaar ook altijd verder. Ook als je iets persoonlijks wil vertellen, kan je gerust aankloppen bij collega’s.

Ik werk voornamelijk in tandem met interieurarchitecte Griet. Zij heeft rechtstreeks contact met onze klant in de toonzaal, en luistert naar hun wensen. Tijdens het eerste gesprek maakt zij al een schets, die ik later omzet naar een concreet plan en een 3D-tekening.

Als je de schets concreet gaat maken in een plan, kom je vanzelf bepaalde knooppunten tegen. Past de oven wel in die kast, bijvoorbeeld? Of kan de koelkast wel daar? Dan brainstormen we samen en zoeken we naar oplossingen. Soms vind ik ook antwoorden in de showroom, bij onze toonzaalkeukens. Bij moeilijke technische vraagstukken kunnen we terecht bij onze technische tekenaars, die vlak bij het atelier zitten.

De combinatie van het technische – wat is haalbaar? – en het creatieve en het vormgeven, vind ik heel boeiend in de job. Want naast functioneel maatwerk, willen we ook dat het er heel goed uitziet. Als onze klant dan beslist om voor ons ontwerp te kiezen, dan zijn we natuurlijk in de wolken.

 

Ik maak ook de offertes. Da’s handig, want ik kan tijdens de ontwerpfase de juiste budgettaire keuzes maken. Het budget bepaalt mee de materialen. Een uitvoering in fineer of kunststof geeft een andere prijs, maar het eindresultaat kan in beide gevallen heel mooi zijn. Handig dus als onze klant een concreet budget opgeeft, want dan kan je ernaar werken.

Het eindresultaat – en da’s natuurlijk jammer – kan ik niet met eigen ogen zien. Een afwerkte dressing, keuken of badkamermeubel toont pas echt je werk. Regelmatig krijgen we wel boodschappen of foto’s door, en da’s natuurlijk heel fijn. Want samen met het hele team streven we naar perfect tevreden klanten.”

Wil je Joke en het team laten meegenieten van jouw Horemans-keuken of -maatkasten? Bezorg ons je foto’s via contact@horemans.be. Natuurlijk is je review ook heel welkom, via mail, Google of Facebook. Bedankt!